Úterý 29.5.


Dnes bylo na programu město Toulouse, čtvrté největší ve Francii. Přes nepříznivou předpověď počasí bylo celý den poměrně pěkně a  užili jsme si i sluníčka.
Toulouse je asi hodinu cesty z Carcassonne autobusem. Ve městě samém jsme použili místní hromadnou dopravu - tramvaj a metro.
Hlavní čtvercové náměstí se jmenuje Capitole a vévodí mu obrovská radnice. Ta je veřejně přístupná, a proto jsme ji navštívili a obdivovali se krásám nástěnných maleb od impresionistických malířů.
Poté jsme zamířili k románské bazilice St. Sernin, která je památkou UNESCO. Byla opravdu nádherná.
Po malém volnu na Capitolu a přilehlých ulicích, jsme se vydali k další katerdále, tentokrát svatého Jakuba, která je jedním z poutních míst na cestě do Santiaga de Compostela. O první místo v zajímavosti se uvnitř katedrály přely křížové klenby a unikátní dřevěná zvonkohra.
Došli jsme k řece Garoně a po Pont Neuf jsme přešli na druhou stranu, kde jsme si v parku dali oddech. A pak už jsme museli spěchat na metro a tramvaj, abychom stačili včas dojet zpět do Carcassonne, kde na děti čekali jejich francouzští přátelé, aby je odvezli domů na společnou večeři.
Tak doufáme, že nás počasí zítra opět nezklame a užijeme si Narbonne i pláž ve vesničce Gruissan.




Toulouzské metro


náměstí Capitole

radnice

Interiéry radnice


Bazilika Saint Sernin

Couvent de Jacobins 


zvonkohra


odpočinek u řeky Garonny


Pont Neuf


odpočinek v parku


suvenýry









Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čtvrtek 31.5.