Pondělí 28.5.

Dnes ráno jsme se všichni sešli ve škole ke společné snídani ve francouzském duchu. Ve školní jídelně na nás čekaly croissanty, houstičky, marmeláda a teplé a studené nápoje.


 Po snídaní jsme se rozdělili na tři skupiny a každou hodinu jsme měnili aktivity ve škole. Zdejší škola je tak trochu jako labyrint, kde stále musíte dávat pozor, zda máte jít do budovy A, B nebo C, za kolik rohů máte zahnout a kolik schodišť máte vyjít či sejít. Ale nikdo se nám neztratil.
výhled z okna jedné ze tříd

matematické hodiny

aktivity ve třídě

Přidat popisek




školní hřiště vestvěné do opevnění města

výtvarné práce

toto jsou také výtvarné práce

trocha hudebního vyžití
 Po třech aktivitách nás všechny společně čekala hodina zumby, po které nám už definitivně vyhládlo. Oběd se opět odehrával ve školní jídelně.



 Po obědě nás původně měla čekat projížďka na Canal du Midi s výhledy na Carcassonne. Ale vzhledem k neutěšenému počasí (pršelo jako z konve), jsme se museli rozhodnout pro plán B (sportovní aktivity v uzavřené hale), C (návštěva jeskyní) nebo D (kino pouze ve francouštině).
 Vybrali jsme si raději plán C, který se nám zdál nejlepší. Jeskyně Cabrespine la Graotte Géante patří mezi tři největší jeskyně v Evropě.
www.gouffre-de-cabrespine.com
Jeskyně je to opravdu veliká. Má 250m na výšku a když stojíte na tomto můstku, tak máte 200 metrů hloubky pod sebou! Nic pro ty, kteří nemají rádi výšky.








Bylo opravdu pěkně!

 Po návštěvě jeskyně se trochu vyčasilo a tak jsme se na Canal du Midi alespoň podívali. Velkou atrakcí jsou zdejší zdymadla, která fungují neuvěřitelně rychle.






Přijíždí loď! Paráda!

Přidat popisek


 Na této lodi cestovali Američané z Kalifornie. Mnohé děti si s nimi přátelsky pohovořily.
Třemi zdymadly loď projela celkem rychle. Poté jsme se již vydali na místo srazu s francouzskými dětmi.
Děti se rozjely do svých vlastních i hostitelských rodin. Snad měly dobrou večeři a už se jistě těší na zítřejší den.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Čtvrtek 31.5.